Wie ben ik?


 1. Mijn naam is Monique Tijsma (1962) geboren in  Haarlem en sinds 1980 woon ik in Alkmaar.

 2. Vanaf de jaren ’80 ben ik werkzaam in de langdurende geestelijke gezondheidszorg. Nadat ik de opleiding aan de Academie voor Polyenergetische therapie heb afgerond in 2011, ben ik naast mijn werk in de GGZ een eigen praktijk gestart.

 3. De naam van mijn praktijk TIJ-samen is ontstaan uit  mijn visie dat alles op en neer gaat en een ritme heeft zoals het tij. Een sessie doe je samen en mijn achternaam Tijsma zit erin verwerkt. 

 4. Belangrijke waarden voor mij zijn respect, tolerantie, liefde, geduld, samenwerken, dankbaar zijn, ontwikkelen, optimisme en vertrouwen. Ik ben graag in de natuur en kom daar tot rust. Ik heb al jaren een groentetuin aan de westrand van Alkmaar. Heerlijk om daar te zijn, met mijn handen bezig in de aarde, gezond eten en uitzicht op de duinen. Leven en eten met de seizoenen. Ik gebruik producten van Sunrider, omdat deze gezond zijn en een hoogwaardige kwaliteit hebben.                                                                 Mijn hobby's zijn wandelen, lezen, schilderen, kamperen, muziek. Kunst is belangrijk als een vorm van expressie.

 5. Jezelf ontwikkelen en rijper worden is voor mij belangrijk. Ik ben iemand die zich richt op veel tegelijk.  Ik verbind elementen met elkaar en als het water dat zich met eb terugtrekt, ga ik naar binnen en met vloed kom ik naar voren, telkens heen en weer, afstand en nabijheid. Zo kijk ik naar de dingen en werk ik in sessies.                                              


Mijn opleidingen zijn:


 1. HBO Verpleegkunde

 2. Reiki

 3. Intuïtieve ontwikkeling en magnetiseren

 4. EMDR bij BIVT

 5. Academie voor Polyenergetisch Therapeut

 6. Cognitief gedragstherapeutisch

 7. medewerker in de GGZ

 8. Signalen van het lichaam bij NOGG
Monique Tijsma van praktijk TIJ-samen
 1. Bel voor een afspraak

 2. 0681848464                                                                                                                                                                                                                

 3. KvKnr 51526212 

 4. BTWnr 184841306B01

 5. BIG nr 69019424530, Wet BIG Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg

 6. lid van VGCT, Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie