Uitleg over de methodiek

  Hier een scala aan mogelijkheden waarmee ik met je aan de slag kan...Heb je niets met chakra’s of aura’s? Dan gaan we dat vooral NIET doen. Wat we WEL doen hangt af van wat ik aanvoel en wat voor jou goed voelt. Niets is gek. Als het werkt, is het een oplossing.

Een laagdrempelige techniek is die van opstellingen met representanten. Dat zijn voorwerpen die voor jou iets symboliseren. Jij pakt het eerste dat in je opkomt als ‘antwoord’ op mijn vragen. Zonder diep nadenken. Het draait juist om loslaten.

Met metaforen breng ik je op een beeldende en speelse manier tot heldere inzichten. Vaak gebruik ik hierbij zee & strand en de seizoenen. En ook uitspraken & gezegdes uit het dagelijks leven. Zoals: het ligt als een steen op mijn maag.

Zit de kern van het probleem in communicatie? Dan gaan we werken aan hoe je communiceert en/of luistert. We verduidelijken sociale structuren en relaties. We sporen hinderlijke overtuigingen, invullingen en inprentingen op en achterhalen welke ervaringen die hebben veroorzaakt.

Bij NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) draait het om systematisch leren omdenken. Bijvoorbeeld: Je hebt een baaldag. Door je gedachten over die dag te veranderen, verandert ook je gevoel erbij. Het is een vorm van cognitieve therapie die voorkomt uit de Gestalttherapie en die zoekt naar logische verbanden tussen iemands doen en laten in heden en verleden.

Meer traditioneel is de cognitieve training met G-schema’s. Daarin staan de G’s van Gebeurtenis, Gedachte, Gevoel en Gedrag centraal.

Wie last heeft van onverwerkt trauma, kan baat hebben bij EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). In korte tijd haal je hiermee de zwaarte van de emotionele lading omlaag. Bijvoorbeeld: je huilt niet meer bij elke ambulancesirene die je hoort.

Door regressie achterhaal ik wanneer een klacht is ontstaan, gaan we naar een nabij of verder verleden, werk ik met je innerlijke kind. Zo ontdek jij oude patronen in jezelf. We achterhalen in welke situatie die zijn ontstaan, omdat ze toen functioneel waren.

Onder hypnose help ik je bij het on(der)bewuste te komen. Daarna doen we ik-versterkende oefeningen. We benutten meditatie om je stresshormonen-niveau, bloeddruk en hartslag te verlagen. Regressie en hypnose gaan hand in hand.

Sta je juist open voor energiewerk? Daarbij draait alles om chakra’s, chakrakleurendiagnostiek, aura reinigen, visualisaties, tekeningen duiden, archetypes, in contact komen met je Hogere Zelf en verschillende persoonsdelen in je systeem op elkaar afstemmen.

Heb je behoefte aan een lichaamsgerichte benadering? Met reiki, magnetisering en Shamballah behaal ik mooie resultaten. Loslaten lukt het best als je door (aan)raking ontspannen bent.

Natuur & Voeding helpen bij bijvoorbeeld overgewicht, migraine, energieverlies en bij een depressie of burnout. Ik ben ook distributeur van Sunrider, geconcentreerde kruidensupplementen (gemaakt van hele planten) die zorgen voor de juiste bouw- en voedingsstoffen. Voeding kan zo veel doen!


En, voel jij je al BETER?

Bewustwording

Ervaren

Toepassen

Evenwicht

Realiseren